600.000,00 kuna Ministarstva turizma za projekt „Centar za posjetitelje Grada Svete Nedelje“ u zgradi kulturnog dobra Mitnice!

Grad Sveta Nedelja predao je prijavu Projekta „Centar za posjetitelje Grada Sveta Nedelja” na javni poziv Ministarstva turizma za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem Programa razvoja javne turističke infrastrukture.

18.04.2016

18.04.2016

Navedeni projekt odnosi se na adaptaciju i rekonstrukciju unutar zgrade kulturnog dobra Mitnice u Svetoj Nedelji. Nakon što je prijavljeni projekt prošao u prvom krugu odabira, predstavnici Grada Svete Nedelje dana 12. studenog 2015. godine održali su i prezentaciju projekta u navedenom Ministarstvu. Dana 14. travnja 2016. godine Ministarstvo turizma donijelo je 2. Odluku o odabiru projekata i dodjeli bespovratnih sredstava temeljem Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2015. godini, a kojom je Grad Sveta Nedelja za projekt „Centar za posjetitelje Grada Svete Nedelje” dobio 600.000,00 kuna za sufinanciranje izgradnje. Po navedenoj Odluci svega 19. projekata ostvarilo je financijsku potporu. Najviši iznos za svoj projekt dobio je Nacionalni park Paklenica u visni od 800.000,00 kuna, a odmah iza njega našao se Grad Sveta Nedelja s potporom u visni od 600.000,00 kuna.

Podsjetimo, rekonstrukcija i obnova objekta zgrade Mitnice već je započela, a završetak radova predviđa se za kraj 2016. godine. Cjelokupna vrijednost radova na adaptaciji i rekonstrukcije zgrade, uključujući i izvedbu projekta „Centra za posjetitelje” iznosi 2.000.000,00 kuna uvećano za PDV. Tehničku dokumentaciju za adaptaciju i rekonstrukciju zgrade Mitnice izradila je tvrtka Tehno Zone d.o.o. iz Zagreba, izvedbeni projekt interijera izradila je tvrtka Cigla Arhitektura j.d.o.o. iz Svete Nedelje, dok radove izvodi tvrtka Spektar Gradnja d.o.o. iz Zagreba. Za nadzor je zadužena tvrtka Bau-Tajl Inženjering d.o.o. iz Zagreba.

U tijeku su radovi kojim će prizemlje Mitnice postati Centar za posjetitelje Grada Svete Nedelje, dok će se na prvome katu smjestiti Turistička zajednica grada Svete Nedelje. Centar za posjetitelje u prizemlju sadrži prostor za pružanje informacija i edukaciju posjetitelja – info pult s interaktivnim stolom (implementacija interaktivnog display-a PandoPad). PandoPad je jedinstveno moderno DOOH (Digital Out Of Home) interaktivno Digital Signage rješenje za zabavu, informiranje, komunikaciju i oglašavanje u prostorima dostupnim javnosti. Ono po čemu se PandoPad izdvaja od drugih sličnih rješenja jest prije svega njegov način interakcije s korisnikom. PandoPad aplikacija predstavit će cjelokupnu turističku ponudu Grada Svete Nedelje: aktualna događanja, kartu Grada Svete Nedelje, karte pješačkih staza, karte biciklističkih ruta, izlete, smještaj, gastro ponudu, kulturno-povijesne znamenitosti, aktivni odmor, ribolov itd. Svaka kategorija sadrži detaljan pregled i opis s atraktivnim fotografijama/videom. PandoPad će se moći koristiti i za slanje e- razglednica te prezentaciju promotivnih online brošura. PandoPad će biti prilagođen atraktivnim sadržajima za djecu: prezentacija turističkih atrakcija kroz igru (bojalica, puzzle i pamtilica).

U prostoru Centra za posjetitelje naći će se i Suvenirnica gdje će se vršiti promocija, prezentacija i prodaja suvenira lokalnih proizvođača i okolice (Lokalne akcijske grupe „LAG Sava” i Zagrebačke županije).

Cilj ovog projekta je stvoriti dinamičan novi javni prostor za sve građane i turiste koji dolaze u Grad Svetu Nedelju, a koji zbog svojih pojedinih kulturno-povijesnih lokaliteta i mnoštva prirodnih turističkih resursa ima izvrstan turistički potencijal, što je od posebnog značaja za sami grad. Otvorenjem Centra za posjetitelje dodatno će se obogatiti turistička ponuda Grada Svete Nedelje te privući veći broj turista što će dovesti do rasta turističke potrošnje kao i otvaranja novih radnih mjesta. Centar za posjetitelje postat će mjesto za informiranje gostiju o kraju koji posjećuju te mjesto gdje domaćin gostu izražava dobrodošlicu i pokazuje brigu za njegov boravak u destinaciji.

 

Izvor:https://grad-svetanedelja.hr/2016/04/18/600-00000-kuna-ministarstva-turizma-za-projekt-centar-za-posjetitelje-grada-svete-nedelje-u-zgradi-kulturnog-dobra-mitnice/