Grad Karlovac Turizam

Interaktivne aplikacije za projekt Fortitude

U sklopu INTERREG IPA CBC Croatia – Bosnia and Herzegovina – Montenegro 2014 – 2020. projekta Fortitude predstavljene su interaktivne aplikacije za multimedijski totem na području Nacionalnog svetišta Sv. Josipa u Karlovcu. Nositelj projekta je Tvrđava sv. Mihovila Šibenik (Javna ustanova Tvrđava kulture Šibenik) s partnerima Gradom Karlovcem, Općinom Herceg Novi, Općinom Bar i Gradom Banja Lukom.

Glavni cilj projekta Fortitude je razvoj i poboljšanje pratećih turističkih objekata na povijesnim tvrđavama te stvaranje zajedničkih kulturnih događaja koji će povećati turističku atraktivnost programskog područja i očuvati kulturnu baštinu. Kroz ovaj projekt, Grad Karlovac dobiva niz novih sadržaja na Starom gradu Dubovcu što uključuje nova multimedijska rješenja namijenjena posjetiteljima, opremu za održavanje manifestacija, te tematske turističke staze o karlovačkoj fortifikacijskoj baštini.

Pozadina

Kako bi se razvila nova turistička ponuda utemeljena na baštini u povijesnim fortifikacijama, Grad Karlovac se u sklopu projekta Fortitude odlučio za implementaciju interaktivnih aplikacija za vanjski multimedijski totem na području Nacionalnog svetišta Sv. Josipa.

Izazov

Isporučiti kvalitetno, vizualno impresivno, a istovremeno troškovno isplativo rješenje u obliku interaktivnih aplikacija koje će biti odlično primijećene i prihvaćene od strane posjetitelja svetišta.

Naš pristup

U kreativnom dijelu projekta bilo potrebno razviti vizualni sadržaj i dizajnirati korisnička sučelja koja bi na najbolji način predstavila projekt Fortitude.

Rješenja

Uz primjenu naših proizvoda: PandoPad® Manager, PandoPad® Applications i PandoPad® TOTEM jedinica, realizirani su svi interaktivni servisi potrebni za informiranje i predstavljanje projekta Fortitude. Rješenje je centralno upravljivo, te omogućuje jednostavno ažuriranje sadržaja administratorima, u bilo kojem trenutku.