Grad Labin Turizam

Interaktivne aplikacije za projekt Mine Tour

U sklopu Programa prekogranične suradnje Interreg V-A Slovenija– Hrvatska, grad Labin je pokrenuo projekt "Mine Tour" kako bi se obnovio Šoht, visoki čelični toranj koji je tijekom godina postao simbol grada i njegovih stanovnika. Dio projekta predstavilo je i opremanje tornja interaktivnim aplikacijama koji bi posjetiteljima pružili korisne informacije prilikom upoznavanja s kulturnom baštinom.

Mine Tour stvara prekograničnu vezu između grada Labina i grada Litija, koja udružuje zajednička rudarska prošlost. Tehničko rudarstvo u Labinu nadopunjuje se prirodnim rudarskim nasljeđem u Litiji. Na taj način posjetitelji mogu uživati u bogatom iskustvu iznad i ispod zemlje. Posjetom obje lokacije posjetitelji će imati priliku upoznati se s bogatom kulturnom, arhitektonskom i industrijskom baštinom rudnika u Labinu, kao i prirodnom baštinom podzemnih dijelova rudnika u Litiji.

Pozadina

Kako bi svojim posjetiteljima na što jednostavniji i pristupačniji način prikazao bogatu rudarsku prošlost, grad Labin se odlučio na opremanje podnožja tornja Šohta interaktivnim aplikacijama u sklopu projekta “Mine Tour”.

Izazov

Isporučiti kvalitetno vizualno impresivno, a istovremeno troškovno isplativo rješenje u obliku interaktivnih aplikacija koje će biti odlično primijećene i prihvaćene od strane posjetitelja tornja.

Naš pristup

Rješenje je bilo potrebno opremiti paketom centralno upravljanih multimedijskih aplikacija te je u kreativnom dijelu projekta bilo potrebno razviti vizualni sadržaj i dizajnirati korisnička sučelja.

Rješenja

Uz primjenu naših proizvoda: PandoPad® Manager, PandoPad® Applications i PandoPad interaktivnih jedinica, realizirani su svi interaktivni servisi potrebni za informiranje i predstavljanje kulturne baštine tornja Šoht. Rješenje interaktivnih aplikacija je centralno upravljivo, te omogućuje jednostavno ažuriranje sadržaja administratorima, u bilo kojem trenutku.