Turistička zajednica Grada Svete Nedelje Turizam

Interaktivni ekran za Turističku zajednicu Grada Svete Nedelje

U sklopu projekta „Centar za posjetitelje Grada Sveta Nedjelja“, Turistička zajednica Grada Svete Nedelje odlučila je napraviti adaptaciju i rekonstrukciju unutarnjeg prostora zgrade kulturnog dobra Mitnice u Svetoj Nedelji. Cilj ovoj projekta bio je stvoriti dinamičan novi javni prostor za sve građane i turiste koji dolaze u Grad Svetu Nedelju, te koji zbog svojih pojedinih kulturno-povijesnih lokaliteta i mnoštva prirodnih turističkih resursa ima izvrstan turistički potencijal.

Grad Sveta Nedelja, smješten na zapadnim vratima Zagreba, predstavlja mjesto bogato kulturom, sportom, tradicijom i turističkim potencijalom. Visok gospodarski razvoj, poduzetničke zone, prirodne ljepote, bogata kulturna i narodna baština, te rekreativni i izletnički turizam, samo su neke od prepoznatljivosti koji Grad čine posebnim mjestom za stanovnike ali i za turiste. Otvorenje Centra za posjetitelje dodatno će obogatiti turističku ponudu Grada Svete Nedelje te će posjetitelje potaknuti na različite vrste novih interakcija.

Pozadina

Turistička zajednica Grada Svete Nedelje odlučila je inicirati projekt putem kojeg će se kvalitetno unaprijediti turistička ponuda grada. Kao dio projekta pripremljen je kolekcija sadržaja za digitalizaciju i prikaz na novom interaktivnom ekranu u Centru.

Izazov

Isporučiti kvalitetno vizualno impresivno, a istovremeno troškovno isplativo rješenje u obliku interaktivnog ekrana koji će biti primijećen i prihvaćen i od strane posjetitelja kao i od strane turističke zajednice i njenih partnera, lokalnih ponuđača, ugostitelja, itd.

Naš pristup

Rješenje je bilo potrebno opremiti paketom centralno upravljanih multimedijskih aplikacija te je u kreativnom dijelu projekta bilo potrebno proučiti turističku ponudu Grada Svete Nedelje, razviti vizualni sadržaj i dizajnirati korisnička sučelja.

Rješenja

Isporučena je jedna PandoPad® GlassDesk  jedinica smještena na info pult turističkog informativnog centra. Na kraju, kao centralno mjesto za upravljanje svim sadržajem isporučen je i PandoPad® Manager sustav i i paket PandoPad® Applications.