Turistička zajednica Grada Virovitice Turizam

Interaktivni info totem za Turističku zajednicu Grada Virovitice

Smješten na samoj granici Slavonije i Podravine, Virovitica je grad koji svojom kulturno-povijesnom baštinom i prirodnim ljepotama svake godine privlači sve veći broj turista. Upravo zato je Turistička zajednica Grada Virovitice odlučila postaviti novi interaktivni info totem koji će kvalitetno pružati sve bitne informacije o samom mjestu uz razne zabavne i oglašivačke sadržaje.

Multimedijski info totem smješten je u centru grada te ima funkciju pružanja usluga informiranja o turističkoj ponudi. Postavljanje totema upravo na ovu lokaciju predstavlja najbolji način kako posjetiteljima predočiti ponudu i informacije o samom gradu.

Pozadina

Turistička zajednica Grada Virovitice odlučila je inicirati projekt putem kojeg će se kvalitetno unaprijediti informacije o turističkoj ponudi grada. Grad je zbog toga donio odluku o postavljanju vanjskog interaktivnog turističkog multimedijalnog kioska s mnoštvom interaktivnih aplikacija i sadržaja.

Izazov

Isporučiti kvalitetno vizualno impresivno, a istovremeno troškovno isplativo rješenje multimedijalnog totema koji će biti odlično primijećen i prihvaćen i od strane posjetitelja kao i od strane turističke zajednice i njenih partnera, lokalnih ponuđača, ugostitelja, itd. Također, s obzirom na lokaciju postavljanja, vanjska jedinica mora biti otporna na kontinentalne mikroklimatske uvjete.

Naš pristup

Rješenje je bilo potrebno opremiti paketom centralno upravljanih multimedijskih aplikacija te je u kreativnom dijelu projekta bilo potrebno proučiti turističku ponudu Grada Virovitice, razviti vizualni sadržaj i dizajnirati korisnička sučelja. Konačno, uz suradnju Turističke zajednice osigurani su uvjeti za fizičku instalaciju, svi potrebni priključci i podloga.

Rješenja

Uz primjenu naših proizvoda: PandoPad® Manager, PandoPad® Applications i PandoPad® TOTEM, realizirani su svi interaktivni servisi potrebni za informiranje, zabavu i oglašavanja. Totem jedinica se sastoji od interaktivnog ekrana osjetljivim na dodir (touchscreen) koji sadrži mnoštvo aplikacija. Ekran je najmodernije tehnologije, visoke svjetline, te zbog svojih karakteristika dominira prostorom.