Jama Baredine Turizam

Interaktivni kiosk za Jamu Baredine

Jama Baredine, udaljena samo 6 kilometara od Poreča, uređena je za turistički posjet i može se razgledati do dubine od 60 metara, uz stručno vodstvo. Jama je poznata i posjećivana od davnina, a prva dokumentirana istraživanja sežu na početke prošloga stoljeća od strane tršćanskih speleologa kada je istražena do dubine od 80 metara. Kako bi se posjetiteljima omogućilo slanje razglednice prilikom posjeta jami, postavljen je interaktivni kiosk s e-card aplikacijom na informativnom pultu.

Kao speleološki objekt bogat raznim podzemnim dvoranama i prisustvom vode koja je uvjetovala opstanak čovječje ribice i ostale špiljske faune, Jama Baredine predstavlja pravi prirodni geomorfološki fenomen. Početkom devedesetih godina počeli su konkretni radovi na njezinu uređenju, a od svibnja 1995. godine otvorena je za turističke posjete. Njezin položaj i okolna bogata pretpovijesna arheološka nalazišta stvorili su idealne uvjete za bolji boravak posjetitelja u špilji i oko nje.

Pozadina

Jama Baredine je zbog svoje posebnosti, proglašena geomorfološkim spomenikom prirode te je predstavljena kao jedinstvena turistička atrakcija u okolici Poreča. Kako bi dodatno zaokružili posjet jami za posjetitelje i omogućili posjetiteljima dijeljenje nezaboravnog iskustva prilikom posjete jami, potrebno je bilo postaviti interaktivni kiosk na šalteru za informacije.

Izazov

S obzirom da je fotografiranje s bljeskalicom nedozvoljeno prilikom posjeta jami, potrebno je bilo osmisliti rješenje koje bi posjetiteljima omogućilo da podijele kvalitetne slike visoke rezolucije s lokacije.

Naš pristup

Rješenje je bilo zamišljeno kao interaktivna aplikacija za slanje eRazglednica unutar PandoPad interaktivnog kioska. Posjetitelji će na šalteru za informacije (blagajni) kupiti kod koji mogu unijeti unutar aplikacije te izabrati jednu jedanaest ponuđenih razglednica i poslati svojim najbližima.

Rješenja

Isporučena je jedna PandoPad® FLOOR jedinica s dodatkom kotačića za jednostavno premještanje za unutarnji i vanjski postav. Ekran je najmodernije tehnologije, visoke svjetline, te zbog svojih karakteristika dominira prostorom. Isporučena je i multijezična PandoPad® eCard aplikacija koja koristi kodove kao verifikaciju za slanje razglednica.