Javna ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko-zagorske županije Turizam

Interaktivni stol i pametne ploče Centra za prirodu Zagorje

Kako bi posjetitelje upoznali sa zaštićenim područjem Krapinsko-zagorske županije kroz interpretaciju raznih edukativnih sadržaja, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko-zagorske županije odlučila je opremiti Centar za prirodu Zagorje multimedijom. Centar vodi posjetitelje kroz zaštićena prirodna područja na vrlo inovativan način te im omogućuje prikaz prirodnih vrijednosti Krapinsko-zagorske županije uz pomoć raznih tehnologija poput interaktivnog stola i pametnih ploča.

Multimedijsko uređenje Centra za prirodu Zagorje dodana je vrijednost edukacijskog centra koji već sada ima svoju multifunkcionalnost te će kroz razne radionice i edukcije doprinijeti povećanju broja posjetitelja za šire područje. Realizacija ovog projekta uvelike će doprinijeti razini i kvaliteti budućeg rada ustanove u smislu održavanja programa škole u prirodi i ekološke edukacije svih dobnih skupina.

Pozadina

Kako bi posjetitelje upoznali sa zaštićenim područjem Krapinsko-zagorske županije kroz interpretaciju raznih edukativnih sadržaja, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko-zagorske županije odlučila je opremiti Centar za prirodu Zagorje multimedijom.

Izazov

Glavni izazov bio je osmišljavanje koncepta i sadržaja PandoPad rješenja koji bi svojim vizualnim identitetom i interaktivnim sadržajem educirao posjetitelje i pružao korisne informacije u multimedijskom formatu.

Naš pristup

Potrebno je na osnovu odobrenog koncepta definirati detaljni izgled i funkcionalnost multimedijskog sustava, specificirati potrebnu opremu, aplikacije i navesti formate sadržaja. Kreiran je sav vizualni sadržaj i osmišljeno je korisničko sučelje koje je kasnije osposobljeno preko Pandopad Managera.

Rješenja

Isporučena je PandoPad® WALL 32” jedinica, interaktivna ploča 65”, interaktivni stol s kojeg je moguće pokrenuti projekciju na svodu, te veliki paket PandoPad® Applications. Na kraju, kao centralno mjesto za upravljanje svim sadržajem isporučen je PandoPad® Manager CMS.