Turistička zajednica Slunj Turizam

Mobilna i tablet aplikacija za turističko informativni centar Rastoke

U sklopu EU projekta "Vodene tajne Slunja" koji je sufinanciran iz fonda za regionalni razvoj službeno je otvoren novi turističko informativni centar u srcu Rastoka. Objekt je opremljen suvremenom opremom za prezentaciju ponude i sadržaja destinacije Slunj-Rastoke te omogućuje posjetiteljima pristup svim informacijama na jednom mjestu. U sklopu projekta je također izrađena mobilna i tablet aplikacija „Slunj Rastoke“ koja poboljšava doživljaj odredišta kroz dostupne digitalne sadržaje i omogućava turistima da istraže ovaj kraj kroz razne virtualne šetnje.

Rastoke, vodeničarski biser slunjskoga kraja, nastale su igrom prirode gdje se zelenomodra rijeka Slunjčica prelijeva preko sedrenih stijena u rijeku Koranu, stvarajući pritom mnoštvo slapova, brzaca, malih jezera i kaskada. Upravo na tom rastočenom terenu, uzvišenjima u obliku vodotoka i slapova, čovjek je izgradio naselje Rastoke. Rastoke između ostalog svjedoče o impresivnom skladu prirode i ljudskih dostignuća pri čemu se snaga vode upotrebljavala kao glavni i jedini pokretač mlinova.

Pozadina

Kako bi svojim posjetiteljima na što jednostavniji i pristupačniji način prikazala ljepote Rastoka, turistička zajednica grada Slunja se odlučila na izradu mobilne i tablet aplikacije u sklopu projekta “Vodene tajne Slunja”.

Izazov

Izazov je bio što kvalitetnije i uspješnije pozicionirati grad Slunj na domaćem i stranom turističkom tržištu kroz razvoj, optimizaciju i dizajn nove aplikacije za pametne uređaje.

Naš pristup

Naš pristup projektu bila je izrada mobilne aplikacije koja će povezati i aktivirati turistički potencijal Rastoka kroz nove tekstualne, slikovne i video sadržaje.

Rješenja

Isporučena je aplikacija Slunj Rastoke besplatno dostupna svim uređajima s iOS i Android operativnim sustavima te prikazuje sadržaj na dva jezika (hrvatski i engleski). Osim pregleda raznih znamenitosti i aktivnosti destinacije, korisnici također mogu prošetati slunjski krajem i to iz udobnosti svojih naslonjača.