Zračna luka Dubrovnik Transport

Mobilna i tablet aplikacija za Zračnu luku Dubrovnik

Međunarodna Zračna luka Dubrovnik izuzetno je dinamično mjesto s ogromnim porastom prometa u posljednjih nekoliko godina. Grad Dubrovnik kao biser Jadrana privlači milijune posjetitelja iz čitavog svijeta.

Vrlo ambiciozna uprava zračne luke Dubrovnik postavila je cilj da je putnicima koji slijeću u Dubrovnik i koji iz Dubrovnika lete potrebno ponuditi vrhunsku uslugu u rangu najboljih svjetskih zračnih luka. Stoga je izrađena aplikacija koja sadrži informacije o redu letenja, kao i sve ostale informacije potrebne za putovanje.

Pozadina

Kao glavni plan donesena je odluka o implementaciji aplikacije za mobilne i tablet uređaje koja će putnicima na jednostavan način ponuditi čitav niz korisnih sadržaja i usluga.

Izazov

Glavni izazov bio je osmišljavanje koncepta i sadržaja aplikacije koji bi svojim vizualnim identitetom pružao korisne informacije u multimedijskom formatu. Na taj način bi putnici mogli u svakom trenutku imati uvid u stanje avionskih letova (od polaska do dolaska).

Naš pristup

Potrebno je bilo povezati informacije o avionskim letovima s vanjskim sustavom te ih na intuitivan način prikazati unutar aplikacije. U kreativnom dijelu projekta dizajniran je i razvijen sadržaj kojim je realizirano korisničko sučelje, te koji se prikazuje unutar PandoPad mobilne i tablet aplikacije.

Rješenja

Aplikacija Zračne luke Dubrovnik je besplatno dostupna svim uređajima s iOS i Android operativnim sustavima te prikazuje sadržaj na dva jezika (hrvatski i engleski). Korisnik aplikaciju koristi prije dolaska na aerodrom, te na samoj lokaciji. App između ostalog omogućuje praćenje dolazaka i odlazaka zrakoplova, praćenje odabranog leta, informacije kako doći do zračne luke, pravila ponašanja za putnike, pregled vremenske prognoze, itd.