Turistička zajednica grada Zadra Turizam

Multimedijski sustav turističko informativnog centra palača Cedulin

Otvoren je novi Turističko-informativni centar turističkih zajednica Grada Zadra i Zadarske županije u obnovljenoj palači Cedulin u Zadru zajedno s multimedijskim postavom. Prostor je moderno uređen i stavljen u funkciju, a na raspolaganju će biti ne samo turistima, nego u različitim kulturnim i javnim zbivanjima grada Zadra.

Centar se nalazi u najljepšem i najreprezentativnijem djelu palače Cedulin iz 13. st. koja je zaštićeno nepokretno kulturno dobro i smještena je na ulazu u povijesnu jezgru samog grada. Uz pomoć suvremene multimedijalne opreme, ova povijesna jezgra postaje središnje mjesto za upravljanje svim turističkim aktivnostima te doživljava preobražaj kroz obnovu i očuvanje povijesne i spomeničke baštine, unaprjeđujući tako turističku kvalitetu grada Zadra i Zadarske županije.

Pozadina

Radilo se na renoviranju samog prostora i angažiranju jednog od nagrađivanih arhitekata koji je putem novo postavljene kompozicije unio duh suvremene arhitekture u ovaj desetljećima napušten prostor. Naš zadatak bio je isporučiti cjelokupni multimedijski postav koji bi omogućio predstavljanje sadržaja obje turističke zajednice putem centralnog sustava.

Izazov

Glavni izazov u ovom projektu bilo je osmišljavanje kako na interaktivan i edukativan način prikazati ljepotu Zadra i suvremeni sofisticirani PandoPad multimedijski sustav jedinica i rješenja kako bismo turistima pružili korisne informacije o destinacijama i uslugama.

Naš pristup

Potrebno je bilo osigurati atraktivnost i funkcionalnost prostora pomoću multimedijskog postava, ali isto tako osigurati da se sav sadržaj koje dvije turističke zajednice dijele bude prikazan pomoću našeg PandoPad® Manager sustava za upravljanje sadržajem. PandoPad® Manageru pristupa se putem web preglednika i u njemu je moguće uključiti ili isključiti prikaz pojedinih PandoPad aplikacija, upravljati njihovim višejezičnim tekstualnim sadržajem, slikama, fotografijama, video zapisima, rasporedom prikazivanja itd.

Rješenja

Isporučena je PandoPad® VideoWall jedinica za prezentaciju video i slikovnog sadržaja, PandoPad® Projection jedinica koja sadrži projekciju dobrodošlice na aktivnu staklenu foliju, PandoPad® Wall jedinica i PandoPad® GlassDesk jedinica s preko 20 različitih aplikacija osjetljivih na dodir te sinkronizacija s web stranicom.