adidas Maloprodaja

Centralno upravljan interaktivni digital signage za brendirane adidas trgovine

Kako bi omogućio veću vidljivost marketinških poruka, bržu distribuciju sadržaja kao i prikaz većeg broja informacija na određenoj poziciji, adidas se odlučio za postavljanje interaktivnog digital signage-a u brendiranim trgovinama u Zagrebu i Splitu. Ovim putem je nekoć statičan sadržaj s raznih postera, plakata ili natpisa pretvoren u digitalni prikaz koji privlači pažnju te svojim porukama animira korisnike te omogućuje centralno upravljanje s jedne lokacije.

Brend adidas ima dugu povijest i duboko ukorijenjenu vezu sa sportom koji definira sam brend. Misija i vizija adidasa proizlaze iz neumorne potrage za inovacijama, kao i desetljećima akumuliranja stručnosti u sportu, te pružanju usluge svima, od elitnih profesionalnih sportaša i timova do bilo koje osobe koja sport želi učiniti dijelom svog života. Upravo zato postavljanje digital signage rješenja omogućava ovom brandu da na suvremeni način prikaže djelovanje i trag koji ostavlja u svijetu sporta.

Pozadina

Adidas se odlučio za postavljanje interaktivnih digital signage zaslona unutar trgovina u Zagrebu i Splitu u svrhu promoviranja branda i predstavljanja aktualnih kampanja, reklama, itd., u interaktivnom i neinteraktivnom formatu. Adidasu je također bio potreban kvalitetan i centralno upravljivi interaktivni digital signage management sustav koji može podržati ekrane velikog formata koji prikazuju reklamni sadržaj, te koji omogućuje povezivanje tih ekrana u različite formate (npr. video zid). Osim neinteraktivnog digital signage-a, potreban je bio i interaktvni kiosk s mnoštvom zabavnih aplikacija.

Izazov

Isporučiti kvalitetno vizualno impresivno, a istovremeno troškovno isplativo rješenje digital signage-a koje će biti odlično primijećeno i prihvaćeno od strane posjetitelja poslovnica u kojima se nalazi.

Naš pristup

U kreativnom dijelu projekta bilo je potrebno prilagoditi grafičke sadržaje korisničkog sučelja, osmisliti montažu i primjenu PandoPad jedinica u brendiranim adidas trgovinama. Potrebno je bilo osigurati atraktivnost i funkcionalnost digital signage-a s obzirom na njegovu lokaciju u poslovnici, ali isto tako je bilo potrebno osigurati da sav sadržaj bude jednostavno prikazan i upravljan pomoću našeg PandoPad® Manager sustava.

Rješenja

Isporučeni su  PandoPad® WALL neinteraktivni zasloni (pojedinačni i video zid) za prezentaciju video, animacijskog i slikovnog sadržaja, PandoPad® WALL interaktivni zaslon, PandoPad® Manager i PandoPad® Applications.