Etnografski muzej Zagreb Kultura

Multimedijska prezentacija izložbe Čarobna družba – vjerovanja u nadnaravna bića u Podravini

Etnografski muzej je ustanova otvorena najširoj javnosti kojoj je glavni cilj očuvanje etnografske baštine i kulturnih identiteta te razumijevanje svijeta u kojem živimo. Glavni zadaci muzeja su sustavno prikupljanje predmeta narodne kulture, njihovo čuvanje, muzeološka obrada, stručno i znanstveno proučavanje i izlaganje. U ostvarenju svojih ciljeva Muzej komunicira s posjetiteljima, ustanovama, zainteresiranim zajednicama i korisnicima i potiče prihvaćanje etnologije kao znanosti o čovjeku i njegovoj kulturi.

U Etnografskom muzeju je predstavljena izložba Čarobna družba – vjerovanja u nadnaravna bića u Podravini koja je nastala kao rezultat suradnje između muzeja i samostalne umjetnice i nagrađivane fotografkinje Ive Lulić. Tom se izložbom kroz pojedinačnu obradu nadnaravnih bića predstavljaju vjerovanja koja imaju važno mjesto u tradicijskoj kulturi, a takve su teme i danas prihvaćene i vrlo popularne u cijelom svijetu.

Pozadina

Etnografski muzej se odlučio upotpuniti prezentaciju svoje izložbe Čarobna družba – vjerovanja u nadnaravna bića u Podravini s multimedijskim sadržajem i interakcijom. Cilj projekta je ponuditi posjetiteljima mogućnost upoznavanje s izložbom, pregleda digitalnih publikacija, te edukacije kroz zabavu.

Izazov

Isporučiti kvalitetno vizualno impresivno, a istovremeno troškovno isplativo rješenje multimedijske prezentacije koja će biti odlično primijećena i prihvaćena od strane posjetitelja Etnografskog muzeja.

Naš pristup

Rješenje je bilo potrebno opremiti paketom centralno upravljanih multimedijskih aplikacija te je u kreativnom dijelu projekta bilo potrebno proučiti tematiku izložbe, razviti vizualni sadržaj i dizajnirati korisnička sučelja.

Rješenja

Uz primjenu naših proizvoda: PandoPad® Manager, PandoPad® Applications i PandoPad® FLOOR  jedinica realizirani su svi interaktivni servisi potrebni za informiranje i predstavljanje izložbe Čarobna družba – vjerovanja u nadnaravna bića u Podravini. Postav muzeja izuzetno je skladno osmišljen s posebno izrađenim vizualnim identitetom izložbe čiji su grafički elementi korišteni pri izradi interaktivne prezentacije.