Etnografski muzej Zagreb Kultura

Multimedijska prezentacija izložbe Ljepa glava

Etnografski muzej je ustanova otvorena najširoj javnosti kojoj je glavni cilj očuvanje etnografske baštine i kulturnih identiteta te razumijevanje svijeta u kojem živimo. Glavni zadaci muzeja su sustavno prikupljanje predmeta narodne kulture, njihovo čuvanje, muzeološka obrada, stručno i znanstveno proučavanje i izlaganje. U ostvarenju svojih ciljeva Muzej komunicira s posjetiteljima, ustanovama, zainteresiranim zajednicama i korisnicima i potiče prihvaćanje etnologije kao znanosti o čovjeku i njegovoj kulturi.

U Etnografskom muzeju je prikazana izložba o etnografskoj baštini Lepoglave pod nazivom Ljepa Glava. Ona nastaje kao još jedan u nizu zajedničkih projekata na temelju uspješne dugogodišnje suradnje Muzeja i Međunarodnog festivala čipke, manifestacije u organizaciji Grada Lepoglave. Posebna pažnja posvećena je aktivnostima izrade čipke te vjerovanjima i praksama u vezi s određenim tradicionalnim običajima. Izložba je sadržavala multimedijske, interaktivne i obrazovne sadržaje.

Pozadina

Etnografski muzej se odlučio upotpuniti prezentaciju svoje izložbe Ljepa glava s multimedijskim sadržajem i interakcijom. Cilj projekta je ponuditi posjetiteljima mogućnost upoznavanje s izložbom, pregleda digitalnih publikacija, te edukacije kroz zabavu.

Izazov

Isporučiti kvalitetno vizualno impresivno, a istovremeno troškovno isplativo rješenje multimedijske prezentacije koja će biti odlično primijećena i prihvaćena od strane posjetitelja Etnografskog muzeja.

Naš pristup

Rješenje je bilo potrebno opremiti paketom centralno upravljanih multimedijskih aplikacija te je u kreativnom dijelu projekta bilo potrebno proučiti tematiku izložbe, razviti vizualni sadržaj i dizajnirati korisnička sučelja.

Rješenja

Uz primjenu naših proizvoda: PandoPad® Manager, PandoPad® Applications i PandoPad® FLOOR jedinica realizirani su svi interaktivni servisi potrebni za informiranje i predstavljanje izložbe Ljepa glava. Postav muzeja izuzetno je skladno osmišljen s posebno izrađenim vizualnim identitetom izložbe čiji su grafički elementi korišteni pri izradi interaktivne prezentacije.