Etnografski muzej Zagreb Kultura

Multimedijska prezentacija izložbe Puna šaka brade

Etnografski muzej je ustanova otvorena najširoj javnosti kojoj je glavni cilj očuvanje etnografske baštine i kulturnih identiteta te razumijevanje svijeta u kojem živimo. Glavni zadaci muzeja su sustavno prikupljanje predmeta narodne kulture, njihovo čuvanje, muzeološka obrada, stručno i znanstveno proučavanje i izlaganje. U ostvarenju svojih ciljeva Muzej komunicira s posjetiteljima, ustanovama, zainteresiranim zajednicama i korisnicima i potiče prihvaćanje etnologije kao znanosti o čovjeku i njegovoj kulturi.

Uoči obilježavanja Svjetskog dana muških brada, u Etnografskom muzeju je ovorena izložba pod nazivom „Puna šaka brade“. Izložba je posjetiteljima približila izgled unutrašnjosti starozagrebačke brijačnice kakav je bio krajem 19. i tijekom 20. stoljeća te sam način brijanja kakav se nekada prakticirao. Brijačnice su nekada bile glavno mjesto muških druženja, u njima su se doznavale novosti, otkrivale razne zanimljivosti i bile su centar društvenog života modernih muškaraca. Na otvorenju su posjetitelji također imali priliku uživo vidjeti tradicijski način brijanja kakav se prakticirao u prošlom stoljeću.

Pozadina

Etnografski muzej se odlučio upotpuniti prezentaciju svoje izložbe Puna šaka brade s multimedijskim sadržajem i interakcijom. Cilj projekta je ponuditi posjetiteljima mogućnost upoznavanje s izložbom, pregleda digitalnih publikacija, te edukacije kroz zabavu.

Izazov

Isporučiti kvalitetno vizualno impresivno, a istovremeno troškovno isplativo rješenje multimedijske prezentacije koja će biti odlično primijećena i prihvaćena od strane posjetitelja Etnografskog muzeja.

Naš pristup

Rješenje je bilo potrebno opremiti paketom centralno upravljanih multimedijskih aplikacija te je u kreativnom dijelu projekta bilo potrebno proučiti tematiku izložbe, razviti vizualni sadržaj i dizajnirati korisnička sučelja.

Rješenja

Uz primjenu naših proizvoda: PandoPad® Manager, PandoPad® Applications i PandoPad® FLOOR jedinica realizirani su svi interaktivni servisi potrebni za informiranje i predstavljanje izložbe Puna šaka brade. Postav muzeja izuzetno je skladno osmišljen s posebno izrađenim vizualnim identitetom izložbe čiji su grafički elementi korišteni pri izradi interaktivne prezentacije.