Etnografski muzej Zagreb Kultura

Multimedijska prezentacija izložbe Velikani hrvatske etnomuzikologije

Etnografski muzej je ustanova otvorena najširoj javnosti kojoj je glavni cilj očuvanje etnografske baštine i kulturnih identiteta te razumijevanje svijeta u kojem živimo. Glavni zadaci muzeja su sustavno prikupljanje predmeta narodne kulture, njihovo čuvanje, muzeološka obrada, stručno i znanstveno proučavanje i izlaganje. U ostvarenju svojih ciljeva Muzej komunicira s posjetiteljima, ustanovama, zainteresiranim zajednicama i korisnicima i potiče prihvaćanje etnologije kao znanosti o čovjeku i njegovoj kulturi.

Povodom manifestacije Noć muzeja, Etnografski muzej je na izložbi Velikani hrvatske etnomuzikologije predstavio lik i djelo dvaju hrvatskih etnomuzikologa Franje K. Kuhača i Božidara Širole. Oni su su dali neizmjeran doprinos razvoju glazbenog stvaralaštva i prikupljanju glazbene materijalne i nematerijalne tradicijske baštine koja je danas dio fundusa i dokumentacije Etnografskog muzeja u Zagrebu.

Pozadina

Etnografski muzej se odlučio upotpuniti prezentaciju svoje izložbe Velikani hrvatske etnomuzikologije s multimedijskim sadržajem i interakcijom. Cilj projekta je ponuditi posjetiteljima mogućnost upoznavanje s izložbom, pregleda digitalnih publikacija, te edukacije kroz zabavu.

Izazov

Isporučiti kvalitetno vizualno impresivno, a istovremeno troškovno isplativo rješenje multimedijske prezentacije koja će biti odlično primijećena i prihvaćena od strane posjetitelja Etnografskog muzeja.

Naš pristup

Rješenje je bilo potrebno opremiti paketom centralno upravljanih multimedijskih aplikacija te je u kreativnom dijelu projekta bilo potrebno proučiti tematiku izložbe, razviti vizualni sadržaj i dizajnirati korisnička sučelja.

Rješenja

Uz primjenu naših proizvoda: PandoPad® Manager, PandoPad® Applications i PandoPad® FLOOR jedinica realizirani su svi interaktivni servisi potrebni za informiranje i predstavljanje izložbe Velikani hrvatske etnomuzikologije. Postav muzeja izuzetno je skladno osmišljen s posebno izrađenim vizualnim identitetom izložbe čiji su grafički elementi korišteni pri izradi interaktivne prezentacije.