Turistička zajednica Grada Đakova Turizam

Multimedijski info kiosk za Turističku zajednicu Grada Đakova

Grad Đakovo, koji nosi titulu “Srce Slavonije”, turistima nudi obilje povijesnih, kulturnih i prirodnih vrijednosti. Zato je Turistička zajednica Grada Đakova odlučila u centru grada postaviti novi multimedijski info kiosk koji će kvalitetno pružati sve bitne informacije o samom mjestu uz razne zabavne i oglašivačke sadržaje.

Multimedijski info totem smješten je na trgu Josipa Jurja Strossmayera, koji je dio stare jezgre grada u kojoj se nalaze brojni sakralni objekti i svojim povijesnim značajem čine ovaj grad prepoznatljivim i jedinstvenim. Glavni trg također ima funkciju središnjeg mjesta grada za organizaciju raznih kulturnih manifestacija, razvoja turizma, te pružanja usluga informiranja o turističkoj ponudi. Postavljanje totema upravo na ovu lokaciju predstavlja najbolji način kako posjetiteljima predočiti ponudu i informacije o samom gradu.

Pozadina

Turistička zajednica Grada Đakova odlučila je inicirati projekt putem kojeg će se kvalitetno unaprijediti turistička ponuda grada putem multimedije. Đakovo se odlučilo za postavljanje vanjskog interaktivnog turističkog multimedijalnog kioska s mnoštvom interaktivnih aplikacija i sadržaja.

Izazov

Isporučiti kvalitetno vizualno impresivno, a istovremeno troškovno isplativo rješenje multimedijalnog totema koji će biti odlično primijećen i prihvaćen i od strane posjetitelja kao i od strane turističke zajednice i njenih partnera, lokalnih ponuđača, ugostitelja, itd. Također, s obzirom na lokaciju postavljanja, vanjska jedinica mora biti otporna na kontinentalne mikroklimatske uvjete.

Naš pristup

Rješenje je bilo potrebno opremiti paketom centralno upravljanih multimedijskih aplikacija te je u kreativnom dijelu projekta bilo potrebno proučiti turističku ponudu Grada Đakova, razviti vizualni sadržaj i dizajnirati korisnička sučelja. Konačno, uz suradnju Turističke zajednice osigurani su uvjeti za fizičku instalaciju, svi potrebni priključci i podloga.

Rješenja

Uz primjenu naših proizvoda: PandoPad® Manager, PandoPad® Applications i PandoPad® TOTEM, realizirani su svi interaktivni servisi potrebni za informiranje, zabavu i oglašavanja. Totem jedinica se sastoji od interaktivnog ekrana osjetljivim na dodir (touchscreen) koji sadrži mnoštvo aplikacija. Ekran je najmodernije tehnologije, visoke svjetline, te zbog svojih karakteristika dominira prostorom.