Hrvatski pomorski muzej u Splitu Kultura

Multimedijski interaktivni kiosk za Hrvatski pomorski muzej Split

Hrvatski pomorski muzej Split je u sklopu projekta „Pomorsko je dobro“ pod vodstvom Splitsko-dalmatinske županije započeo s provođenjem aktivnosti pod nazivom „Nove tehnologije u turizmu“ te se odlučio za instalaciju multimedijskog interaktivnog kioska. Kroz ovu tehnologiju, korisnicima je omogućeno izvanredno iskustvo susreta s odabranim podvodnim lokalitetima i artefaktima pomorske baštine poput olupina brodova iz antike, ranog novog vijeka, slavne Viške bitke te obaju svjetskih ratova.

Ovim projektom muzeji, kao jedna od najbitnijih turističkih osnova, postaju dodatno zanimljivi svim gostima, kako u audiovizualnom smislu, tako i u pričama koje pričaju kustosi. Na taj način Hrvatski pomorski muzej Split dobiva jednu dodanu vrijednost već postojećih atrakcija. Cilj projekta je također je dizati turističku ponudu na još jednu veću razinu te staviti naglasak na promociju ronjenja, s obzirom na to da su lokaliteti u Splitsko-dalmatinskoj županiji jedni od najbogatijih na Mediteranu.

Pozadina

U sklopu projekta Splitsko-dalmatinske županije „Pomorsko je dobro“, Hrvatski pomorski muzej Split započeo je s provođenjem aktivnosti koje bi novim tehnologijama približile tajne podvodne baštine Splitsko-dalmatinske županije. Stoga se muzej odlučio za postavljanje multimedijskog kioska s mnoštvom interaktivnih aplikacija i sadržaja.

Izazov

Isporučiti kvalitetno vizualno impresivno, a istovremeno troškovno isplativo rješenje multimedijskog kioska koji će biti odlično primijećen i prihvaćen i od strane posjetitelja muzeja.

Naš pristup

Rješenje je bilo potrebno opremiti paketom centralno upravljanih multimedijskih aplikacija te je u kreativnom dijelu projekta bilo potrebno proučiti arheološku i podmorsku baštinu na području Splitsko-dalmatinske županije, razviti vizualni sadržaj i dizajnirati korisnička sučelja.

Rješenja

Uz primjenu naših proizvoda: PandoPad® Manager, PandoPad® Applications i PandoPad® FLOOR jedinica, realizirani su svi interaktivni servisi potrebni za informiranje, zabavu i oglašavanja. Samostojeći multimedijski kiosk je dijagonale 55 inča (cca 140 cm), osjetljiv je na dodir (touchscreen) te sadrži mnoštvo zabavnih dvojezičnih aplikacija. Ekran je najmodernije tehnologije, visoke svjetline, te zbog svojih karakteristika dominira prostorom muzeja.