Ministarstvo hrvatskih branitelja Turizam

Multimedijski kiosk i interaktivne aplikacije za Memorijalni centar Domovinskog rata u Vukovaru

U sklopu projekta Ministarstva hrvatskih branitelja, Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar se odlučio na postavljanje multimedijskog kioska i interaktivnih aplikacija koji bi posjetiteljima na poseban način očuvali sjećanja na povijesne događaje. Glavna misija ustanove je čuvanje sjećanja na Domovinski rat i Bitku za Vukovar kroz memorijalne, obrazovne, znanstvene, turističke i međunarodne djelatnosti.

Memorijalni centar Domovinskog rata, smješten u Vojarni 204. brigade HV, brine se o održavanju sjećanja na Domovinski rat, očuvanju memorijalnih lokacija i edukaciji učenika o povijesnoj važnosti ratnih događanja. Isto tako organizira individualne posjete i posjete skupina, pri čemu je moguće razgledati razne izložbe, simulaciju bojnog polja i izloške na otvorenom.

Pozadina

U sklopu projekta Ministarstva hrvatskih branitelja, Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar odlučio za postavljanje multimedijskog kioska kao informativne točke očuvanja sjećanja na Domovinski rat i na tragediju Vukovara. 

Izazov

Isporučiti kvalitetno vizualno impresivno, a istovremeno troškovno isplativo rješenje u obliku multimedijskog kioska i interaktivnih aplikacija koji će biti odlično primijećeni i prihvaćeni od strane posjetitelja memorijalnog centra.

Naš pristup

Rješenje je bilo potrebno opremiti paketom centralno upravljanih multimedijskih aplikacija te je u kreativnom dijelu projekta bilo potrebno proučiti povijesnu tematiku, razviti vizualni sadržaj i dizajnirati korisnička sučelja. 

Rješenja

Uz primjenu naših proizvoda: PandoPad® Manager, PandoPad® Applications, PandoPad® FLOOR 32“  jedinice, realizirani su svi interaktivni servisi potrebni za informiranje i očuvanje sjećanja na povijesne događaje.