Coca-Cola Hrvatska Marketing

Multimedijski kiosk za Coca-Cola nagradnu igru Shake&Take 4.0

Shake&Take 4.0 je nastavak uspješne Coca-Coline promocijske akcije/nagradne igre Shake&Take sa svrhom promocija Coca-Cola proizvoda na cijelom području Republike Hrvatske. Ovom prilikom lansirana je potpuno nova mobilna aplikacija Shake&Take. Kod promocije bazirane na Shake&Take nagradnoj igri, Coca-Cola je imala dva glava cilja – aktivirati stare i nove korisnike aplikacije te zadržati njihovu pozornost i potaknuti da redovito koriste aplikaciju tijekom trajanja nagradne igre. Kako bi predstavili nastavak ove uspješne promocije, postavljen je i interaktivni kiosk s raznim zabavnim sadržajima.


Nagradna igra se odnosi na razne okuse Coca-Cola, Fanta, i Sprite pića u pakiranju 0,5L koji su obilježeni promocijskom naljepnicom (etiketa). Da bi stekli pravo sudjelovanja u nagradnoj igri potrebno je da sudionici preuzmu aplikaciju Shake&Take 4.0 s App Store-a ili Google Play-a, registriraju se, unesu kod s promocijske naljepnice, protresu mobitel i ostvare vrijedne nagrade. Cilj nagradne igre je da Coca-Cola ne nagrađuje korisnike zato jer kupuju Coca-Colu, već zato što se znaju zabavljati.

Pozadina

U svrhu promocije Coca-Cola Shake&Take nagradne igre potrebno je korisnike potaknuti na zabavu i druženje uz poznate okuse Coca-Cole, Fanta i Sprite pića. Coca-Cola se stoga odlučila na postavljanje interaktivnog kioska na lokacijama gdje korisnici mogu saznati sve o nagradnoj igri i isprobati razne zabavne sadržaje.

Izazov

Izazov je bio preusmjeriti komunikaciju na određenu ciljnu skupinu (tkz. teens i young adults) kroz digitalan sadržaj i kanale na kojima provode većinu svog vremena. Također je bilo bitno sporučiti kvalitetno vizualno impresivno, a istovremeno troškovno isplativo rješenje u obliku interaktivnog kioska koji će biti odlično primijećen.

Naš pristup

Rješenje je bilo potrebno opremiti paketom centralno upravljanih multimedijskih aplikacija te je u kreativnom dijelu projekta bilo potrebno razviti vizualni sadržaj i dizajnirati korisnička sučelja.

Rješenja

Uz primjenu naših proizvoda: PandoPad® Manager, PandoPad® Applications i PandoPad® FLOOR jedinica, realizirani su svi interaktivni servisi potrebni za informiranje i prikazivanje promocije Coca-Cola Shake&Take nagradne igre. Isporučena je jedna interaktivna jedinica s naglaskom na prilagođeni dizajn kućišta.