Muzej hrvatskog vatrogastva Kultura

Multimedijski kiosk za Muzej hrvatskog vatrogastva

U sklopu proslave 130. obljetnice osnutka 1. hrvatskog dobrovoljnog vatrogasnog zbora u Varaždinu, 19. lipnja 1994. otvorena je novoizgrađena zgrada Muzeja hrvatskog vatrogastva. Tokom godina broj eksponata je rastao, te se javila potreba za postavljanje zgrade u adekvatan izložbeni prostor. Stoga se muzej odlučio na postavljanje multimedijskog kioska koji bi prikazao zanimljivu i bogatu tradiciju hrvatskog vatrogastva putem modernih aplikacija.

Muzej hrvatskog vatrogastva nudi posjetiteljima uvid u iznimno zanimljiv razvojni put hrvatskog vatrogastva, kroz prikaz tehničkog razvoja oprema i napredovanja same vatrogasne organizacije. Muzej se danas rasprostire na 400 m2 prostora u prizemlju i na prvom katu novoizgrađene zgrade a u fundusu muzeja nalazi se oko 1200 predmeta.

Pozadina

Kako bi prikazali Muzej hrvatskog vatrogastva kao svojevrsni centar za proučavanje hrvatske vatrogasne povijesti, donijeta je odluka o postavljanju multimedijskog kioska koji bi animirao posjetitelje uz edukativno-zabavni sadržaj.

Izazov

Isporučiti kvalitetno vizualno impresivno, a istovremeno troškovno isplativo rješenje u obliku interaktivnog kioska koji će biti odlično primijećen i prihvaćen od strane posjetitelja muzeja.

Naš pristup

Rješenje je bilo potrebno opremiti paketom centralno upravljanih multimedijskih aplikacija te je u kreativnom dijelu projekta bilo potrebno proučiti bogatu tradiciju hrvatskog vatrogastva, razviti vizualni sadržaj i dizajnirati korisnička sučelja.

Rješenja

Isporučena je jedna PandoPad® WALL 42“ jedinica smještena u prostor muzeja. Na kraju, kao centralno mjesto za upravljanje svim sadržajem isporučen je i PandoPad® Manager sustav i paket PandoPad® Applications.