Turistička zajednica Vižinada Turizam

Multimedijski kiosk za posjetiteljski centar Kuća Maraston

Turistička zajednica općine Vižinada pokrenula je inicijativu poboljšanja kvalitete turističkih informacija opremanjem novog centra za posjetitelje „Kuća Maraston“ multimedijom. Radi se o fazi uređenja kuće vrijednoj gotovo 1,3 milijuna kuna u kojoj se postavlja multimedijalna oprema za prikazivanje odabranih tema centra, odnosno Slatke Istre, Carlotte Grisi i Kelly's Heroes. Cilj ovog projekta je nastojanje da se kulturna i turistička ponuda općine Vižinada objedini na jednom mjestu.

Kuća Maraston nastala je u razdoblju između 16. i 17. stoljeća na sjevernoj strani trga, gdje je krajem 18. stoljeća podignuta cisterna. Do danas predstavlja najvišu građevinu za stanovanje na području Općine s četiri etaže i gotovo 14 metara visine. Svrha centra za posjetitelje Kuća Maraston je na prepoznatljiv i atraktivan način privući posjetitelje u povijesnu jezgru naselja i potaknuti cjelogodišnju promociju kulturnih, povijesnih i turističkih sadržaja na području Općine Vižinada.

Pozadina

Turistička zajednica općine Vižinada pokrenula je inicijativu poboljšanja kvalitete turističkih informacija opremanjem novog centra za posjetitelje „Kuća Maraston“ multimedijom. Stoga se turistička zajednica odlučila za postavljanje multimedijskog kioska s mnoštvom interaktivnih aplikacija i sadržaja.

Izazov

Isporučiti kvalitetno vizualno impresivno, a istovremeno troškovno isplativo rješenje multimedijskog kioska koji će biti odlično primijećen i prihvaćen i od strane općine i posjetitelja centra.

Naš pristup

Rješenje je bilo potrebno opremiti paketom centralno upravljanih multimedijskih aplikacija te je u kreativnom dijelu projekta bilo potrebno proučiti turističku kulturne, povijesne i turističke sadržaje na području Općine Vižinada, razviti vizualni sadržaj i dizajnirati korisnička sučelja.

Rješenja

Uz primjenu naših proizvoda: PandoPad® Manager, PandoPad® Applications i PandoPad® FLOOR jedinica, realizirani su svi interaktivni servisi potrebni za informiranje, zabavu i oglašavanja. Multimedijski kiosk se sastoji od interaktivnog ekrana osjetljivim na dodir (touchscreen) koji sadrži mnoštvo aplikacija. Ekran je najmodernije tehnologije, visoke svjetline, te zbog svojih karakteristika dominira prostorom.