Park prirode Papuk Kultura

Multimedijski postav za Kuću Panonskog mora

Kuća Panonskog mora primjer je pomno osmišljenog i vrlo profesionalno odrađenog projekta izgradnje cjelovitog postava koji se temelji na čitavom nizu najmodernijih multimedijskih rješenja koja zajedno doprinose fantastičnom edukativnom doživljaju. Riječ je o posjetiteljsko-edukacijskom centru Parka prirode Papuk uređenom u sklopu projekta “Geopriče UNESCO geoparka”.

Priča koja se događa u Kući je zaista veća od mašte. Papuk je nekad, u doba miocena, bio “tropski” otok, topao i privlačan vrstama koje danas ne žive u ovim krajevima. Primarno orijentiran posjetiteljima školskog uzrasta ovaj postav pruža interaktivnost od prvog trenutka intrigiranosti idejom priča o životu u miocenu zapisanih u stijenama Papuka. No ovo nije samo mjesto za djecu, već i za sve radoznale i znanja željne ljude koji žele posjetiti jedan od najposebnijih postava u državi.

Pozadina

Kako u upravnoj zgradi Javne ustanove Parka prirode Papuk pohranjene vrijedne zbirke nalaza fosila nisu bile prezentirane za posjetitelje na adekvatan način, izrazila se potreba za multimedijskim rješenjem koji bi na suvremeni način ispričao priču staru 16 milijuna godina. Naš doprinos ovom projektu bio je izrada i postavljanje multimedijskog rješenja koje bi prezentiralo prirodne ljepote na inovativan način.

Izazov

Glavni izazov ovog projekta bio je stvaranje različitih multimedijskih rješenja koja bi što realnije prikazala priča o životu u miocenu zapisanih u stijenama Papuka. Aktivnosti uređenja obuhvatile su prezentacijski dio unutar zgrade, ali i izradu web stranice za posjetitelje, sve u funkciji edukacije i provođenja različitih radionica na teme prirodne i kulturne baštine Parka prirode Papuk.

Naš pristup

PandoPad potpisuje multimedijsku i informatičku realizaciju Kuće Panonskog mora u njenoj cjelini. Od web stranice, centralno upravljanog multimedijskog sustava, svih projekcijskih i ekranskih montaža i instalacija na lokaciji, sustava za brojanje posjetitelja na tablet računalu, grafičkih i dizajnerskih rješenja u oživljavanju miocenskog svijeta, produkcije sadržaja i razvoja aplikacija.

Rješenja

Isporučene su naše PandoPad® WALL jedinice s interaktivnim ekranima, projektorski sustav, interaktivni zaslon na podu dvorane za “igru u pijesku”, te interaktivni stol za igru s različitim aplikacijama.