Privredna banka Zagreb, član grupe Intesa Sanpaolo Financije

Multimedijski sustav za studentske zone u poslovnicama PBZ banke

Kako bi studentima poslovanje u banci bilo što jednostavnije i ugodnije, Privredna banka Zagreb (PBZ) je u odabranim poslovnicama oformila studentske zone. Poslovnice sa studentskom zonom razlikuju se od ostalih jer je dio njihova prostora zamišljen kao „dnevni boravak za studente“ te je moderno opremljen po mjeri studenta. U sklopu opremanja studentskih zona, postavljen je interaktivni kiosk, interaktivni info prozor te interaktivna podna i zidna projekcija.

PBZ je svojom poslovnom strategijom usmjeren na suvremene oblike bankarskog poslovanja i nova inovativna rješenja potvrđujući time imidž dinamične i moderne europske banke. Stoga je opremanje odabranih poslovnica po mjeri studenata dio njegove strategije unapređenja kvalitete i raznovrsnosti za svoje klijente. Ovakav tip poslovnice će studentima, dok čekaju svoj red na razgovor s bankarom, omogućiti da se ugodno smjeste u fotelje i popiju kavu, pročitaju besplatne časopise ili pak besplatno pretražuju Internet putem wireless mreže.

Pozadina

PBZ je u odabranim poslovnicama oformio studentske zone na kojima će se studenti moći saznati sve informacije o bankarskim uslugama i provesti slobodno vrijeme.  Zadatak ovog projekta bio je transformirati klasičnu poslovnicu banke u interaktivnu multimedijsku poslovnicu za studente.

Izazov

Veliki izazov bio je približiti, vrlo osjetljivoj klijenteli - studentima, svijet bankarstva na moderan način. Ideja studentske zone bila je omogućiti studentima da se osjećaju ugodno tijekom boravka u poslovnici i da se putem multimedije upoznaju sa svijetom bankarstva.

Naš pristup

Kako bi studenti iskoristili vrijeme dok čekaju na razgovor s bankarom, ideja je bila opremiti poslovnicu interaktivnim multimedijskim rješenjima koja bi pružala dodatne informacije o bankarskoj ponudi te raznim reklamama i akcijama. Multimedijska rješenja je također bilo potrebno opremiti paketom centralno upravljanih multimedijskih aplikacija te je u kreativnom dijelu projekta bilo potrebno razviti vizualni sadržaj i dizajnirati korisnička sučelja.

Rješenja

Isporučena je jedna PandoPad® FLOOR jedinica smještena u prostor poslovnice PBZ banke te jedan interaktivni info prozor koji koristi „Touch Foil“ tehnologiju koja pretvara bilo koju staklenu površinu u dodirni ekran. Unutar poslovnice postavljena je i interaktivna zidna i podna projekcija gdje korisnici pomoću kretnje po podnoj projekciji vrše interakciju (igranje) s aplikacijom. Na kraju, kao centralno mjesto za upravljanje svim sadržajem isporučen je i PandoPad® Manager sustav.