Park prirode Lonjsko polje Turizam

Multimedijski totem za posjetiteljski centar Repušnica u Parku prirode Lonjsko polje

Park prirode Lonjsko Polje odlučio se opremiti posjetiteljski centar Repušnica na istočnom ulazu parka s novim interaktivnim totemom kako bi na moderan način prikazali turističku ponudu Moslavine i Parka prirode Lonjsko polje. Posjetiteljski centar Repušnica prima posjetitelje iz svih dijelova svijeta te se tamo organiziraju i zanimljive manifestacije koje privlače goste iz raznih županija. Stoga je postavljanje interaktivnog totema dobar primjer kako je moguće potaknuti razvoj kontinentalnog turizma u područjima koja imaju velik turistički i gospodarski potencijal.

Park prirode Lonjsko polje se smatra jednim of najvećih i najbolje očuvanih prirodnih poplavnih područja u Europi te je njegova jedinstvenost u bogatstvu biljnog i životinjskog svijeta. Isto tako, uvrštavanjem Parka prirode Lonjsko polje u Ramsarski popis, kao i njegovo proglašavanje kao jednim od najvažnijih staništa ptica u Europi (IBA), naglašen je njegov međunarodni značaj.

Pozadina

Kako bi posjetiteljima pružio razne informativne i zabavne sadržaju u obliku interaktivnih aplikacija, Park prirode Lonjsko Polje se odlučio na opremanje posjetiteljskog centra Repušnica s interaktivnim totemom.

Izazov

Glavni izazov bio je osmišljavanje koncepta i sadržaja naših PandoPad rješenja koji bi svojim vizualnim identitetom i interaktivnim sadržajem educirao posjetitelje i pružao korisne informacije o Parku prirode Lonjsko Polje u multimedijskom formatu.

Naš pristup

Rješenje je bilo potrebno opremiti paketom centralno upravljanih multimedijskih aplikacija te je u kreativnom dijelu projekta bilo potrebno razviti vizualni sadržaj i dizajnirati korisnička sučelja.

Rješenja

Uz primjenu naših proizvoda: PandoPad® Manager, PandoPad® Applications i PandoPad® TOTEM jedinica, realizirani su svi interaktivni servisi potrebni za informiranje o Parku prirode Lonjsko Polje.