Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije Turizam

Sustav za upravljanje brojem posjetitelja za posjetiteljski centar Dravska priča

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Virovitičko-podravske županije sudjeluje kao partner u brojnim projektima kojima se revitaliziraju ili dodatno uređuju i opremaju zaštićeni dijelovi prirode. Javna ustanova također provodi i aktivnosti na pripremi i provedbi projekata, monitoringu vrsta, akcije spašavanja, zbrinjavanja i vraćanja u prirodu ugroženih vrsta, te aktivnosti na razvoju održivih oblika turizma u zaštićenim područjima Virovitičko-podravske županije.

Konstantna ulaganja u turističku infrastrukturu zaštićenih područja odrazila su se i na broj posjetitelja koji mogu istražiti sve čari i ljepote prirodnih vrijednosti Virovitičko-podravske županije tokom cijele godine. Kako bi dodatno provodila određene mjere zaštite prirode, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Virovitičko-podravske županije se odlučila za postavljanje sustava za upravljanje brojem posjetitelja u posjetiteljskom centru Dravska priča.

Pozadina

S ciljem jačanja kapaciteta za upravljanjem brojem posjetitelja, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Virovitičko-podravske županije se odlučila za postavljanje opreme za praćenje broja posjetitelja u vanjskim prostorima.

Izazov

Isporučiti kvalitetno i cjelokupno rješenje sustava za upravljanje brojem posjetitelja kako bi Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Virovitičko-podravske županije dobila kvalitetne podatke za provođenje aktivnosti marketinške komunikacije i povećanje zadovoljstva posjetitelja.

Naš pristup

Uzimajući u obzir specifičnost lokacije kroz koju prolaze razni posjetitelji (šetači, trkači, planinari, biciklisti itd), potrebno je bilo povezati vanjsku instalaciju različitih tipova brojača s određenim softverom. Također je bilo potrebno isporučiti komplementarnu aplikaciju s upitnikom koju ispunjava posjetitelj na interaktivnom kiosku ili tabletu u posjetiteljskom centru Dravska priča.

Rješenja

Isporučeni su softver za praćenje zadovoljstva posjetitelja (PandoPad® Customer FeedBack), softver za evidenciju broja posjetitelja, tablet uređaji te PandoPad® WALL jedinica. Softver za praćenje zadovoljstva posjetitelja ima mogućnost rada na tabletima, mobilnim uređajima i interaktivnim kioscima te je povezan sa središnjim sustavom za upravljanje sadržajem (CMS sustavom). Softver za evidenciju pruža mogućnost izrade jednostavnih statističkih izvještaja te je također povezan s središnjim sustavom za upravljanje sadržajem.