Svečano otvoren novi Turističko-informativni centar u palači Cedulin

Suvremena recepcija Zadra i Zadarske županije.

12.07.2017

12.07.2017

Večeras je svečano otvoren novi Turističko-informativni centar te uredske prostorije turističkih zajednica Grada Zadra i Zadarske županije u obnovljenoj palači Cedulin.

Otvorenju su nazočili ministar turizma Gari Cappelli, gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić sa zamjenicima, Antom Babićem i Jagodom Surać, župan Zadarske županije, Božidar Longin, direktori turističkih zajednica, Ante Rados i Mihaela Kadija te brojni gosti i uzvanici.

Projekt izgradnje TIC-a dobar je primjer sinergijskog djelovanja destinacijskog menadžmenta gdje su bile uključene i institucije grada i turističke zajednice kao partneri i suinvestitori, istaknuto je na otvaranju.

Turistički centar nalazi se u najljepšem i najreprezentativnijem djelu palače Cedulin iz 13. st. koja je zaštićeno nepokretno kulturno dobro i smještena je na ulazu u povijesnu jezgru Grada Zadra. Turistički centar sadrži suvremenu multimedijalnu opremu i predstavlja središnje mjesto za upravljanje svim turističkim aktivnostima, za promociju i predstavljanje turističkih sadržaja te unapređenje turističke kvalitete grada Zadra i Zadarske županije.

U dvorištu TIC-a  predviđene su prezentacije različitih turističkih sadržaja kao i mogućnost održavanja manjih koncerata, te drugih kulturnih i izložbenih programa.

Radovi na izgradnji i rekonstrukciji turističkog centra trajali su od 2015. godine, a Ministarstvo turizma ukupno je putem programa bespovratnih potpora tom projektu dodijelilo 1,7 milijuna kuna. Ukupan iznos investicije je 14 milijuna kuna.

Izvor: grad-zadar.hr