Turistička zajednica Slunj Turizam

Unutarnji multimedijski postav za turističko informativni centar Rastoke

U sklopu EU projekta "Vodene tajne Slunja" koji je sufinanciran iz fonda za regionalni razvoj službeno je otvoren novi turističko informativni centar u srcu Rastoka. Objekt je opremljen suvremenom opremom za prezentaciju ponude i sadržaja destinacije Slunj-Rastoke te omogućuje posjetiteljima pristup svim informacijama na jednom mjestu.

Rastoke, vodeničarski biser slunjskoga kraja, nastale su igrom prirode gdje se zelenomodra rijeka Slunjčica prelijeva preko sedrenih stijena u rijeku Koranu, stvarajući pritom mnoštvo slapova, brzaca, malih jezera i kaskada. Upravo na tom rastočenom terenu, uzvišenjima u obliku vodotoka i slapova, čovjek je izgradio naselje Rastoke. Rastoke između ostalog svjedoče o impresivnom skladu prirode i ljudskih dostignuća pri čemu se snaga vode upotrebljavala kao glavni i jedini pokretač mlinova.

Pozadina

Kako bi svojim posjetiteljima na što jednostavniji i pristupačniji način prikazala ljepote Rastoka, turistička zajednica grada Slunja se odlučila na opremanje turističko informativnog centra multimedijom u sklopu projekta “Vodene tajne Slunja”.

Izazov

Izazov je bio što kvalitetnije i uspješnije pozicionirati grad Slunj na domaćem i stranom turističkom tržištu kao atraktivnu destinaciju kroz novi, moderno opremljen informativni centar.

Naš pristup

Potrebno je bilo osmisliti dizajn interijera centra i osmisliti sadržaj pojedinih elemenata multimedijskog postava koji će povezati i aktivirati turistički potencijal Rastoka kroz nove tekstualne, slikovne i video sadržaje.

Rješenja

Isporučena je posebno osmišljen interaktivni zid koji sadrži PandoPad® WALL jedinicu, upute za mobilnu aplikaciju koja čita QR kodove, te tastere za slijepe i slabovidne osobe koji pokreću audio vodič. Također je isporučena dodatna PandoPad® WALL jedinica, projektorski sustav, te veliki paket PandoPad® Applications. Multimedijska rješenja su fleksibilna i centralno upravljiva, te omogućuju jednostavno ažuriranje sadržaja administratorima, u bilo kojem trenutku.