Varaždinska županija Turizam

Uređenje i opremanje Centra za posjetitelje Županijske palače Varaždin

U podrumu Županijske palače uspostavljen je Centar za posjetitelje u kojem će pomoću moderne tehnologije biti prezentirana kulturna i povijesna baština manje poznatih ruralnih dijelova Varaždinske županije.

U sklopu projekta smo instalirali smo opremu visoke tehnologije koja se sastoji od multimedijske prezentacijske opreme, kao što su laserski projektori, računala i audio sustav, 3D umjetničkih kiparskih objekata. A pozdrav i dobrodošlicu posjetiteljima će uputiti prvi nasljedni varaždinski župan Tomo II. Erdödy osobno, naravno kroz hologramsku projekciju.

Pozadina

250 godina stara palača Varaždinske županije jedna je od najstarijih i najljepših građevina u centru Varaždina.  Prenamijene dijela podruma Županijske palače u centar za posjetitelje u kojem će se na virtualan način prezentirati kulturna, povijesna i prirodna baština.

Izazov

Na površini od gotovo 400 kvadrata, radovi u palači izvodili su se pod arheološkim i konzervatorskim nadzorom Gradskog muzeja Varaždin i Konzervatorskog odjela u Varaždinu.

Naš pristup

Potrebno je na osnovu odobrenog koncepta definirati detaljni izgled i funkcionalnost multimedijskog sustava, specificirati potrebnu opremu, aplikacije i navesti formate sadržaja. Kreiran je sav vizualni sadržaj i osmišljeno je korisničko sučelje koje je kasnije osposobljeno preko Pandopad Managera.

Rješenja

Isporučena je bogata ponuda multimedijske opreme poput PandoPad® WALL interaktivnog ekrana, 3D mapping kiparskih djela, interaktivni Photo Point te video produkcija. Kako bi povezali prostor, odlučili smo uklopiti više umjetničkih grana poput grafiterstva i kiparstva.