Grad Slavonski Brod Turizam

Uređenje i opremanje multimedijskog postava interpretacijskog centra Ivana Brlić-Mažuranić u Slavonskom Brodu

Grad Slavonski Brod, želeći oživjeti lik i djelo svoje sugrađanke Ivane Brlić Mažuranić, 2011. godine otkupio je Kuću Brlić, zaštićeno kulturno dobro, te krenuo u projekt obnove kuće u kojoj je živjela. Cjelovita obnova dio je Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“ te je donijeta odluko o financiranju projektnog prijedloga „Integrirani program – Interpretacijski centar Ivana Brlić-Mažuranić“ ukupne vrijednosti preko 16 milijuna kuna.

Kroz uređenje i opremanje Interpretacijskog centra Ivana Brlić-Mažuranić, Slavonski Brod dobio je novu turističku atrakciju posvećenu očuvanju i prezentaciji kulturne baštine te uspomene na poznatu spisateljicu bajki.

Pozadina

Grad Slavonski Brod se odlučio za revitalizaciju kuće Ivane Brlić-Mažuranić u kojoj je cilj kombinirati tradicionalni postav i autentičnu restauraciju na način da se realizira suvremena komunikacija s posjetiteljima i napravi prostor za interaktivni kreativni centar.
 

Izazov

Izazov ovog projekta bilo je uređenje i opremanje različitih multimedijskih rješenja koja povezuju tradiciju i moderno te što realnije posjetiteljima omogućuju da zarone u čaroban svijet najljepših bajki. 

Naš pristup

Kuća je obogaćena prigodnim multimedijalnim i interaktivnim sadržajima kako bi se na što bolji način približila i novim, mladim generacijama. Na taj način Kuća Brlić postaje prostor koji prati svjetske trendove u području razvoja kulturnog i književnog turizma, s posebnim naglaskom na edukaciju djece i mladih.

Rješenja

Isporučena je oprema za hologramske projekcije, oprema za interaktivne točke postava koje uključuje dva zidna interaktivna sustava (55“ i 43“), tri tableta (10.1“), četiri projekcijska sustava, zidni sustav foto okvira sačinjen od 8 tableta (10.1“), interaktivne i neinteraktivne aplikacije, web stranica te centralni  sustav za upravljanje i administraciju multimedijskih sustava.