Općina Konjšćina Turizam

Vanjski interaktivni kiosk za općinu Konjšćina

Kao dio projekta modernizacije i digitalizacije općinskih usluga, Općina Konjšćina opremila se modernim interaktivnim multimedijskim kioskom koji pruža sve bitne informacije o samom mjestu te nudi razne zabavne i oglašivačke sadržaje.

Interaktivni kiosk smješten je na novouređenom Trgu Franje Tuđmana pokraj novoizgrađene fontane unikatnog oblika po uzoru na crkvenu arhitekturu. Glavni trg također ima funkciju središnjeg mjesta općine za organizaciju raznih kulturnih manifestacija, razvoja turizma, a sada je i mjesto informiranja o općinskim uslugama, novostima, događanjima, turističkoj ponudi.

Pozadina

Općina Konjšćina odlučila je inicirati projekt putem kojeg će se kvalitetno unaprijediti informiranje o općinskim uslugama, novostima, događanjima, turističkoj ponudi općine. U tu svrhu donijeta je odluka o postavljanju vanjskog interaktivnog multimedijalnog kioska za posjetitelje i građane, zajedno s interaktivnim aplikacijama i sadržajima.

Izazov

Isporučiti kvalitetno vizualno impresivno, a istovremeno troškovno isplativo rješenje multimedijalnog totema koji će biti odlično primijećen i prihvaćen i od strane posjetitelja kao i od strane općine i njenih partnera, lokalnih ponuđača, ugostitelja, itd. Također, s obzirom na lokaciju postavljanja, vanjska jedinica mora biti otporna na sve mikroklimatske uvjete.

Naš pristup

Rješenje je bilo potrebno opremiti skupom centralno upravljanih multimedijskih aplikacija te je u kreativnom dijelu projekta bilo potrebno proučiti gradske sadržaje i turističku ponudu općine Konjšćine, razviti vizualni sadržaj i dizajnirati korisnička sučelja.

Rješenja

Uz primjenu naših proizvoda: PandoPad® Manager, PandoPad® Applications i PandoPad® TOTEM, realizirani su svi interaktivni servisi potrebni za informiranje, zabavu i oglašavanja. Totem jedinica ima dva zaslona, jedan interaktivni ekran osjetljiv na dodir (touchscreen) i drugi neinteraktivni LED panel. Zasloni su najmodernije tehnologije, visoke svjetline, te zbog svojih karakteristika očekivano dominiraju prostorom.