Turistička zajednica Novalja Turizam

Vanjski interaktivni multimedijski totem za Turističku zajednicu Grada Novalje

Turistička zajednica Grada Novalje pokrenula je inicijativu poboljšanja svoje turističko informativne ponude za izvrsnu promociju pojedinih elemenata turističke destinacije kao što su smještajni kapaciteti, ugostiteljski objekti, razne aktivnosti, zabavu i druge. Rezultat te inicijative bio je postavljanje interaktivnog multimedijskog totema koji pruža sve bitne informacije o samom mjestu te nudi razne zabavne sadržaje u obliku modernih aplikacija. Postaje ključni info i oglasni prostor u gradu.

Interaktivni totem smješten je na trgu Loža koji je poznat među domaćima, ali i turistima zbog svoje tradicije i povijesnog značaja. Danas trg živi i danju i noću. Danju su tu etno tržnice s brojnim autohtonim proizvodima dok je večer namijenjena za razna kulturna i zabavna događanja poput koncerata, klapskih nastupa i slično. Postavljanje totema upravo na ovu lokaciju predstavlja najbolji način kako posjetiteljima predočiti ponudu i informacije o ovom biseru otoka Paga.

Pozadina

Turistička zajednica Grada Novalje odlučila je inicirati projekt putem kojeg će se kvalitetno unaprijediti turistička ponuda grada putem multimedije. Naš doprinos u projektu bila je izrada i postavljanje vanjskog interaktivnog multimedijalnog kioska za posjetitelje i građane, zajedno s interaktivnim aplikacijama i sadržajima.

Izazov

Isporučiti kvalitetno vizualno impresivno, a istovremeno troškovno isplativo rješenje multimedijalnog totema koji će biti odlično primijećen i prihvaćen i od strane posjetitelja kao i od strane turističke zajednice i njenih partnera, lokalnih ponuđača, ugostitelja, itd. S obzirom na lokaciju postavljanja, vanjska jedinica mora biti otporna na sve mikroklimatske uvjete s posebnim naglaskom na vjetar i sol.

Naš pristup

Rješenje je potrebno opremiti skupom centralno upravljanih multimedijskih aplikacija te je u kreativnom dijelu projekta bilo potrebno proučiti turističku ponudu Grada Novalje, razviti vizualni, sadržaj i dizajnirati korisnička sučelja.

Rješenja

Uz primjenu naših proizvoda: PandoPad® Manager, PandoPad® Applications i PandoPad® TOTEM, realizirani su svi interaktivni servisi potrebni za informiranje, zabavu i oglašavanja. Totem jedinica ima dva ekrana osjetljiva na dodir, po jedan sa svake strane. Ekrani su najmodernije tehnologije, visoke svjetline,  te zbog svojih karakteristika dominiraju prostorom.