Gradovi i turističke zajednice Turizam

Vanjski interaktivni multimedijski totemi na jadranskim otocima

Hrvatski su otoci, osebujni zbog svojeg broja i razvedenosti, poput mediteranskih bisera na ogrlici koja ukrašava jadransku obalu, a otkrivanje njihovih bezbrojnih tajni san su svakog zaljubljenika u netaknutu prirodu, bogatu baštinu, te raskošnu gastronomiju. Stoga su gradovi i turističke zajednice jadranskih otoka Visa, Paga, Korčule i Mljeta pokrenule inicijativu poboljšanja svoje turističko informativne ponude za izvrsnu promociju pojedinih elemenata turističke destinacije. Rezultat te inicijative bio je postavljanje interaktivnih multimedijskih totema koji pružaju sve bitne informacije o samom mjestu te nudi razne zabavne sadržaje u obliku modernih aplikacija.

Interaktivni totem smješteni su na atraktivnim i poznatim lokacijama na otocima koji imaju svoju tradiciju i povijesni značaj. To su mjesta koji žive danju kao mjesto susreta ljudi željni razgledavanja ljepota destinacije ili pak u večernjim satima gdje postaju mjesta zbivanja raznih kulturnih i zabavnih događanja poput koncerata, klapskih nastupa i slično. Postavljanje totema upravo na ove poznate lokacije predstavlja najbolji način kako posjetiteljima predočiti ponudu i informacije o bisernoj ogrlici otoka koji ukrašavaju jadransku obalu.

Pozadina

Gradovi i turističke zajednice brojnih jadranskih otoka odlučile su inicirati projekt putem kojeg će se kvalitetno unaprijediti turistička ponuda otoka putem multimedije. Naš doprinos u projektu bila je izrada i postavljanje vanjskih interaktivnih multimedijskih kioska za posjetitelje i građane, zajedno s interaktivnim aplikacijama i sadržajima.

Izazov

Isporučiti kvalitetno vizualno impresivno, a istovremeno troškovno isplativo rješenje multimedijskih totema koji će biti odlično primijećeni i prihvaćeni i od strane posjetitelja kao i od strane turističke zajednice i njenih partnera, lokalnih ponuđača, ugostitelja, itd. S obzirom na lokaciju postavljanja, vanjske jedinice moraju biti otporne na sve mikroklimatske uvjete s posebnim naglaskom na vjetar i sol.

Naš pristup

Rješenje je potrebno opremiti skupom centralno upravljanih multimedijskih aplikacija te je u kreativnom dijelu projekta bilo potrebno proučiti turističke ponude gradova otoka Visa, Paga, Korčule i Mljeta, razviti vizualni, sadržaj i dizajnirati korisnička sučelja.

Rješenja

Uz primjenu naših proizvoda: PandoPad® Manager, PandoPad® Applications i PandoPad® TOTEM, realizirani su svi interaktivni servisi potrebni za informiranje, zabavu i oglašavanja.