Turistička zajednica Slunj Turizam

Vanjski multimedijski totem za turističko informativni centar Rastoke

U sklopu EU projekta "Vodene tajne Slunja" koji je sufinanciran iz fonda za regionalni razvoj službeno je otvoren novi turističko informativni centar u srcu Rastoka. Objekt je opremljen suvremenom opremom za prezentaciju ponude i sadržaja destinacije Slunj-Rastoke te omogućuje posjetiteljima pristup svim informacijama na jednom mjestu. Dio projekta predstavilo je i opremanje centra vanjskim multimedijskim totemom koji bi posjetiteljima pružio korisne informacije prilikom boravka u Rastokama.

Rastoke, vodeničarski biser slunjskoga kraja, nastale su igrom prirode gdje se zelenomodra rijeka Slunjčica prelijeva preko sedrenih stijena u rijeku Koranu, stvarajući pritom mnoštvo slapova, brzaca, malih jezera i kaskada. Upravo na tom rastočenom terenu, uzvišenjima u obliku vodotoka i slapova, čovjek je izgradio naselje Rastoke. Rastoke između ostalog svjedoče o impresivnom skladu prirode i ljudskih dostignuća pri čemu se snaga vode upotrebljavala kao glavni i jedini pokretač mlinova.

Pozadina

Kako bi svojim posjetiteljima na što jednostavniji i pristupačniji način prikazala ljepote Rastoka, turistička zajednica grada Slunja se odlučila na opremanje turističko informativnog centra vanjskim multimedijskim totemom u sklopu projekta “Vodene tajne Slunja”.

Izazov

Isporučiti kvalitetno vizualno impresivno, a istovremeno troškovno isplativo rješenje u obliku multimedijskog totema koji će biti odlično primijećen i prihvaćen od strane posjetitelja centra.

Naš pristup

Rješenje je bilo potrebno opremiti paketom centralno upravljanih multimedijskih aplikacija te je u kreativnom dijelu projekta bilo potrebno razviti vizualni sadržaj i dizajnirati korisnička sučelja.

Rješenja

Uz primjenu naših proizvoda: PandoPad® Manager, PandoPad® Applications i PandoPad® FLOOR jedinica, realizirani su svi interaktivni servisi potrebni za informiranje i predstavljanje Rastoka kao turističke atrakcije. Rješenje multimedijskog totema je centralno upravljivo, te omogućuje jednostavno ažuriranje sadržaja administratorima, u bilo kojem trenutku.