Grad Slavonski Brod Turizam

Vanjski multimedijski totemi za projekt interpretacijskog centra Ivane Brlić-Mažuranić u Slavonskom Brodu

Grad Slavonski Brod, želeći oživjeti lik i djelo svoje sugrađanke Ivane Brlić Mažuranić, 2011. godine otkupio je Kuću Brlić, zaštićeno kulturno dobro, te krenuo u projekt obnove kuće u kojoj je živjela. Cjelovita obnova dio je Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“ te je donijeta odluko o financiranju projektnog prijedloga „Integrirani program – Interpretacijski centar Ivana Brlić-Mažuranić“ ukupne vrijednosti preko 16 milijuna kuna.

Kroz uređenje i opremanje Interpretacijskog centra Ivane Brlić-Mažuranić, Slavonski Brod dobio je novu turističku atrakciju posvećenu očuvanju i prezentaciji kulturne baštine te uspomene na poznatu spisateljicu bajki. U sklopu projekta postavljena su dva interaktivna multimedijska totema namijenjena za vanjsko korištenje i pružanje informacija o čarobnom svijetu Ivane Brlić-Mažuranić.

Pozadina

Grad Slavonski Brod se odlučio za revitalizaciju kuće Ivane Brlić-Mažuranić u kojoj je cilj kombinirati tradicionalni postav i autentičnu restauraciju na način da se realizira suvremena komunikacija s posjetiteljima i napravi prostor za interaktivni kreativni centar.

Izazov

Jedno od multimedijskih rješenja bilo je isporučiti kvalitetno i vizualno impresivno, rješenje u obliku totema koji će biti odlično primijećeni i prihvaćeni od strane posjetitelja Kuće Brlić. Trebalo je uzeti u obzir specifičnu lokaciju na koju se stavlja oprema, planiranje napajanja električne energije, osiguravanje upravljačke aplikacije, itd.

Naš pristup

Rješenje je bilo potrebno opremiti paketom centralno upravljanih multimedijskih aplikacija te je u kreativnom dijelu projekta bilo potrebno razviti vizualni sadržaj i dizajnirati korisnička sučelja.

Rješenja

Uz primjenu proizvoda: PandoPad® Manager, PandoPad® Applications i PandoPad® TOTEM (43“) jedinica, realizirani su svi interaktivni servisi potrebni za informiranje i predstavljanje projekta. Rješenje multimedijskih totema je centralno upravljivo, te omogućuje jednostavno ažuriranje sadržaja administratorima, u bilo kojem trenutku.